Index tänään 10 vuotta!

Tänään 31.10.2023 tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Index Varainhoito sai Finanssivalvonnan toimiluvan. Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä, että tavoitteemme tarjota suomalaisille riippumatonta ja tuottavampaa varainhoitoa on toteutunut. Erityisen kiitollisia olemme kaikille asiakkaillemme luottamuksesta ja innostuksesta sijoittamisen näkökulmaamme kohtaan.

Indexin perustajaosakas Jukka Huuskonen kertoo Indexin visiosta näin:

Indexillä on alusta lähtien uskottu, että riippumaton, jokaisen sijoittajan omiin tarpeisiin ja etuihin perustuva tapa hoitaa varallisuutta, on ainoa oikea vaihtoehto. Haluamme aidosti ja läpinäkyvästi palvella jokaisen asiakkaamme parasta. Riippumattomuus on meille kaiken perusta ja lähtökohta. Olemme itsenäinen toimija, jonka ei tarvitse noudattaa kenenkään ulkopuolisen sijoitusnäkemystä tai -suosituksia. Toimintaamme eivät ohjaa myöskään yhteistyökumppaneilta saadut palkkiot tai sisäiset palkkiomallit tehdä asioita jokin muu kannuste kuin asiakkaan menestys mielessä. Uskomme, että se on ollut suurin syy menestykseemme ja siihen, että olemme edelleen suunnannäyttäjä suomalaisessa varainhoitokentässä.

Riippumattomuuden ohella tärkeimpänä ohjenuorana meillä on ollut aina sijoittaminen indeksisijoittamisen keinoin. Tämä varmistaa asiakkaillemme tutkitustikin parhaimmat tuotot ja pitkäjänteisen varallisuuden kasvattamisen kustannustehokkaimmin. Indeksisijoittaminen on viimeisten kymmenen vuoden aikana yleistynyt huomattavasti, mutta siihen erikoistuneita varainhoitajia on edelleen vähän. On myös huomattava, että indeksisijoittaminen on verrattain haastavaa ilman pitkää kokemusta ja osaamista – onhan erilaisia etf:iä olemassa jo yli 10 000! Indeksisijoittaminen on myös täysin mahdollista vastuullisin keinoin ja tämä onkin viimeisinä vuosina muodostunut yhdeksi tärkeäksi tekijäksi toiminnassamme.

Indeksisijoittamisesta ja yrityksen perustamisesta kertoo Indexin perustajaosakas Rainer Leinonen:

Sukulaisten kysellessä sijoitusvinkkejä, suosittelin aina etf:iä laajalla hajautuksella ja kurinalaisella tasapainotuksella ilman hötkyilyä markkinoiden myllertäessä. Jäin miettimään miksi Suomessa ei ollut tällaista toimijaa, joka antaa aidosti tutkittuun tietoon perustuvaa sijoitusneuvontaa. Siitähän se sitten lähti. Parinkymmenen vuoden finanssialan kokemuksen jälkeen mietitytti myös toimialan käytännöt – asiakkaiden luottamus koko varainhoitoalaa kohtaan oli rapautumassa. Ajattelin, että haluan tehdä hommia, joissa voin kirkkain silmin todeta ehdotuksen olevan asiakkaalle paras.

Indexin olemassaolon ajan maailmalla on kuohunut eri tavoilla, joka on heijastunut luonnollisesti myös sijoitusmarkkinoihin. Voit lukea historiikkia ja indeksisijoittajan pärjäämisestä viimeisen 10 vuoden aikana täältä. Me Indexillä jatkamme työtä asiakkaidemme tarpeiden mukaisten palveluiden kehittämiseksi, sijoitusmarkkinoilla kun varmasti kuohuu jatkossakin. Indeksisijoittajalla on paljon mahdollisuuksia myös uusien sijoituskohteiden parissa.

Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä tietysti koko Indexin henkilökunnalle asiakkaidemme eteen tehdystä työstä. Vaikka maailma ympärillämme muuttuu, uskomme, että riippumattoman varainhoidon ja neuvonnan arvo säilyy ja kasvaa myös jatkossa.

Tätä polkua on hyvä jatkaa seuraavatkin kymmenen vuotta!

Jukka Huuskonen
toimitusjohtaja
Index Varainhoito